ANDRE UTGIVELSEN av DER

46
ANDRE UTGIVELSEN av DER ACwAAAAAAQABAAACADs

4.mai har tidsskrifet DER gitt andre utgivelsen som tar for seg tema Rasisme

Utgivelsen er tospråklig (arabisk, norsk) og har 16 artikler, og diskuterer forskjellige former av rasisme både i Norge og den arabiske verden.  Bidragsyterne er akademikere, journalister og aktivister. Noen av skribentene er fra Norge, mens noen kom til Norge for tre år siden. Noen artikler prøver å analysere rasisme som finnes her i Europa og den arabiske verden. En artikkel tar for seg psykiske konsekvenser av rasisme.  Noen har delt sine personlige opplevelser.   Det er også et supplement som kommer med utgivelsen, og det tar for seg latinamerikanere i Norge. Målet er å bli bedre kjent med denne gruppen.

Det er mulig å få utgivelsen gjennom:

ANDRE UTGIVELSEN av DER 182269019 10159350370942384 960456899528430912 n 2 1024x573


Skribenter

Osama Shaheen: Redaktør i DER.

Karl Eldar Evang er psykolog og psykoanalytiker med privat praksis. Han sitter i Menneskerettighetsutvalget i Psykologforeningen, i styret i Antirasistisk Senter og er leder av Zola-prisen. 

Rania Hafa Broud: er utdannet musikalartist, teaterviter og medieviter. Hun er skribent, kritiker og dramaturg. Hun arbeider nå som dramaturg på Dramatikkens hus i Oslo. 

Rania Al-Nahi: er en aktiv samfunnsdebattant. Jobber i Oslo kommune. Tar en mastergrad i lederskap, etikk og samtalepraksis på teologifakultetet ved Universitetet i Oslo. 

Nassim Obeid: professor i arabisk språk ved Institutt for framandspråk, UIB.

Sindre Bangstad: sosialantropolog og forsker I ved KIFO i Oslo. Blant hans bøker er Sekularismens ansikter 2009, Anders Breivik And The Rise of Islamophobia 2014, Hva er rasisme (med Cora Alexa Døving, 2015) og Salafisme i Norge (med Marius Linge, Frekk Forlag/Minotenk, 2020).


Johannes Zarzar: Palestinsk\Syrisk journalist. Bor I Trondheim. Gjestekommentator I DER. 

Suha Alhajeed: ble født i 1999 i Syria med foreldre fra Palestine. Kom til Norge i 2016. 2 årsstudent i sivilingeniørstudiet ved NTNU Trondheim.


Katrine Nødtvedt (MDG) er byråd for kultur, mangfold og likestilling i Bergen kommune. Hun er blant annet ansvarlig for å følge opp kommunens arbeid med mangfold, inkludering og forebygging av hatkriminalitet.

Andrea Z. Mannes opprinnelig fra México, utdannet doktor i marinbiologi ved UiB, og jobber både innen akvakultursektoren og som norsk samfunnskunnskap lærer for latinamerikanske innvandrer i Trondheim.

Iver Belle-Ramos er norsk-peruansk og jobber som Næringspolitisk rådgiver hos Bergen Næringsråd.

Ruth B. López er colombiansk, sosialantropolog ved UiB, ekspert om latinamerikanske innvandring i Norge, og studerer en master i Service Management hos Lunds universitet (Sverige). 

Runa Kongsvik jobber som psykolog på Klinikk for krisepsykologi. Hun jobber mye med spørsmål knyttet til minoritetsstatus, både individuelt og i grupper.

Carima Tirillsdottir Heinesen: er journalist, og jobber som kommunikasjonsansvarlig på Antirasistisk Senter. Er halvt fra Marokko.

Randi Gressgård er professor ved Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKOK), Universitetet i Bergen. Hun har publisert bøker og artikler innenfor migrasjons- og minoritetsforskning, kjønns- og seksualitetsforskning samt byforskning.Ashham Alwani: Lege, programleder for Alja3ba podkast.

Åsne Kummeneje Mellem er en kvensk kunstner, og leder i den kvenske organisasjonen Kvenungdommen hvor hun fremmer unge kvenske stemmer både internt i de kvenske miljøene, men også ut til instutisjoner, myndigheter og medier.

0
Osama Shaheen
WRITEN BY

Osama Shaheen

Osama Shahin : Redaktør i DER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.