Ghassan Kanafani

66

( Ghassan Kanafani (April 8, 1936 – Juli 8,1972

Kanafani var en palestinsk forfatter, politisk aktivist og talsmann for Folkefronten for Palestinas frigjøring. Han ble drept av en bilbombe i et attentat i Beirut, og Mossad påtok seg senere skylden for drapet.

Ghassan Kanafanis litterære verk var dypt forankret i arabisk / palestinsk kultur. I sitt korte liv klarte han å skrive mer enn 18 verk; romaner, noveller, skuespill og essays. I tillegg til hundrevis av artikler i flere arabiske og internasjonale aviser og tidsskrifter om kultur og politikk, med et sterkt fokus på det palestinske folks rettferdige kamp. Mest kjent av disse romanene er Menn under sola og Den lille lykta som ble oversatt fra engelsk til norsk i 1977.

En samling av Kanafani`s dikt for den palestinske motstanden ble publisert etter hans død for å hedre hans minne. Ghassan Kanafani`s minne ble også opprettholdt gjennom etableringen av Ghassan Kanafani Cultural Foundation, som siden den gang har grunnlagt åtte barnehager for barn av palestinske flyktninger. Hans arv lever videre blant palestinerne, og han regnes som en av de største moderne arabiske forfatterne. Etter at han ble drept ble Ghassan Kanafani ble tildelt Lotus Prize for Literature under Konferansen av afroasiatiske forfattere.

Osama Shaheen
WRITEN BY

Osama Shaheen

Osama Shahin : Redaktør i DER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.